Povećanje posećenosti sajta i broja pratilaca

Povećanje posećenosti sajta

Povećanje posećenosti sajta služi unapređenju vašeg poslovanja putem povećanja vidljivosti vaših proizvoda, usluga i brenda. Veća posećenost sajta je cilj kome teži svako preduzeće koje želi da proširi svoje tržište, dođe do većeg broja klijenata, kupaca i poslovnih partnera. Posećenost sajta postiže se na različite načine i meri se veoma preciznim alatima kojima se još može analizirati interesovanje internet korisnika i koji mogu da posluže pronalaženju najoptimalnijih pristupa za pribavljanje novih klijenata. Najzastupljeniji način za povećanje posećenosti sajta je:

povećanje posećenosti sajta

SEO optimizacija – je procedura unapređenja vašeg sajta kako bi se optimizovale njegove performanse s ciljem boljeg rangiranja na internet pretraživačima. Optimizacija sajta tehnički unapređuje vaš sajt kako bi zadovoljio, između ostalog, kriterijume pretraživača i kako bi se time stvorili temelji za njegovo bolje pozicioniranje na Guglu. Sajtovi koji se nalaze na prvoj stranici rezultata internet pretraga značajno su posećeniji od sajtova koji se nalaze na drugoj ili nekoj sledećoj stranici. SEO optimizacija je najisplativija investicija jer je njen efekat najveći i najduže traje iako najviše vremena zahteva da bi počela da daje rezultate.

Povećanje broja pratilaca na društvenim mrežama

Povećanje broja pratilaca na društvenim mrežama, kroz uređivanje Instagram profila i uređivanje Fejsbuk stranice, služi kanalisanju sve većeg saobraćaja ka vašem sajtu kao i povećanju vidljivosti vašeg brenda. Kreativne objave na društvenim mrežama povećavaju interesovanje za vaše poslovanje i povećavaju broj onih koje u momentu informišete o novostima u vašem preduzeću, o popustima i akcijama, o novootvorenim ekspoziturama, o raspisanim oglasima za posao, i o novim projektima.

Reklama na internetu

Reklama na internetu vam omogućava da posetioci drugih sajtova saznaju za vaše poslovanje i pročitaju značajne informacije o vama. Osim toga, što više veza postoji s drugih sajtova ka vašem sajtu povećavaće će se saobraćaj na vašem sajtu i vaš sajt postajati sve relevantniji i dominantniji u oblasti kojom se bavi.

Za povećanje posećenosti vašeg sajta, kontaktirajte Spektrum kooperativu na i-mejl: kontakt@spektrum.rs ili na Telefon/WhatsApp/Viber: 062/234-251 (+38162234251).

(Predavanje o SEO optimizaciji: ”Kako biti prvi na Guglu”)