Zašto vaš sajt nije na Guglu?

Vaš sajt je uspešno napravljen, ali zašto nije rangiran na prvu stranu Gugla za relevantne ključne reči? Ovo je pitanje koje su mnoge firme postavile sebi u jednom trenutku. Mnoge firme žele da se njihov sajt pozicionira na prvu stranu Gugl pretraživača, jer tako jačaju svoj kredibilitet i postaju vodeći lideri u određenoj industriji.

Postoji mnogo faktora koji utiču na poziciju vašeg sajta. Prema tome, ukoliko se pitate zašto vašeg sajta nema na Guglu ili nema dobru poziciju, uzmite u obzir sledeće mogućnosti:

Vašem sajtu niste pružili dovoljno vremena da zauzme dobru poziciju na Guglu

Seo optimizacija sajta ne pruža rezultate preko noći. Potrebno je slediti niz koraka koji podrazumevaju istraživanje i kreiranje za stvaranje kvalitetnog sadržaja za vaš sajt. Nakon postavljanja kvalitetnog i novog sadržaja na sajt, neophodno je sačekati da Gugl pretraživač utvrdi da li je vaš sadržaj relevantan i dovoljno kvalitetan za dobro rangiranje. Gugl svojim korisnicima preporučuje sajtove koji pružaju relevantne informacije, te stoga, Gugl ne želi da visoko rangira niskokvalitetne sajtove. Ako pretražujete ”LED rasveta”, Gugl želi da vam prikaže najrelevatnije sajtove iz oblasti koja vas zanima.

Da bi vaš sajt bio visoko pozicioniran na Guglu, potrebno je vreme. Budite strpljivi kada je u pitanju SEO i očekujte rezultate.

zašto vaš sajt nije na guglu

Ukoliko vam je potrebna SEO optimizacija sajta, Spektrum kooperativa će, na osnovu proverenih tehnika, omogućiti da vaš sajt bude rangiran na prvoj strani Gugla. Možete nas kontaktirati na i-mejl: kontakt@spektrum.rs ili na broj 062/234-251.

Izbor pogrešnih ključnih reči

Uzećemo kao primer ključnu reč ”SEO”.

Kada ukucate ključnu reč ”SEO” u pretraživač, Gugl će u vrhu rezultata predstaviti sadržaje koji korisnicima podrobnije objašnjavaju šta je SEO i tako im pružiti više informacija. Umesto isticanja agencija koje pružaju SEO usluge na vrhu rezultata pretrage, Gugl smatra da je važnije pružiti što više informacije o tome šta je SEO.

Prema tome, bez obzira kojom delatnošću se bavite, neke ključne reči imaju drugačije značenje u očima Gugla i vaš sajt, za određene ključne reči, može biti rangiran drugačije nego što ste očekivali.

Iako je vaš sajt dobro dizajniran, ne nalazi se na prvoj strani Gugla. Šta je razlog tome?

Možda ste uložili dosta vremena, truda i novca da bi vaš sajt izgledao odlično i da bi se svideo ljudima.

Međutim, uprkos dobrom dizajnu, pitate se ,,zašto sajt nije zauzeo dobru poziciju na Guglu?”

Iako vaš sajt izgleda odlično, postoji niz faktora zašto vaš sajt nije dobro rangiran:
– dupliranje sadržaja
– nemanje dovoljno sadržaja
– zastareli sadržaj
– nedostatak alt oznaka
– nedostatak novog sadržaja na vašem blogu

Nemate povratne veze ka sajtu

Linkovi su veoma bitan faktor za visoko pozicioniranje vašeg sajta na Guglu. Potrebno je da imate linkove na drugim sajtovima. Na primer, kada korisnik klikne na vaš link koji se nalazi na drugom sajtu, on će automatski biti preusmeren na vaš sajt.

Dobijanje kazne od Gugla

Ukoliko je vaš sajt nekada imao dobru poziciju na Guglu, a zatim je naglo nestao sa prve strane, postoji mogućnost da ste dobili kaznu od Gugla.

Postoji nekoliko faktora zbog kojih Gugl može kazniti vaš sajt:

Hakovan sajt – kada neko unese zlonameran kod na vašem sajtu
Nerelevantan sadržaj – sadržaj koji ne pruža značajne informacije korisnicima.
Povratni linkovi ka vašem sajtu – ukoliko povratni linkovi ka vašem sajtu nisu stvarni, već su kupljeni.

Nedovoljno posvećene pažnje društvenim mrežama

Internet marketing je veoma bitna taktika za vaše uspešno poslovanje. Posvetite veću pažnju društvenim mrežama radi većih konverzija i sticanja poverenja klijenata. Postoji mnogo Gugl faktora koji utiču na rangiranje vašeg sajta, kao što su: broj klikova, vreme koje korisnici provedu na vašem sajtu, koliko puta je vaš sajt bio tagovan na internetu.

Kada je u pitanju rangiranje vašeg sajta, Gugl ne uzima u obzir samo sadržaj koji vi stavljate na sajt, već obraća pažnju i na signale koji dolaze sa strane.

Ukoliko želite dobru poziciju na Guglu, Spektrum kooperativa će postaviti vaš sajt da bude prvi na Guglu za veći broj ključnih reči. Možete nas kontaktirati na i-mejl: kontakt@spektrum.rs ili na broj 062/234-251.