Kvalitetna lektura teksta za vaš sajt

Lektura podrazumeva otklanjanje jezičkih grešaka u tekstu, kao i poboljšanje opšteg kvaliteta teksta u skladu sa normom srpskog jezika. Tokom pregledanja vašeg teksta, lektor može predložiti određene izmene kako bi tekst bio u skladu sa normom srpskog jezika. Na primer, određene reči u tekstu, lektor može zameniti adekvatnijim, kako bi tačnije preneo vaše ideje i upotrebio reči na odgovarajući način u skladu sa srpskim jezikom. Kvalitetna lektura teksta je danas norma svakog ozbiljnog sajta i publikacije.

spektrum kooperativa
Profesionalna marketinška, programerska i SEO firma – Spektrum kooperativa (spektrum.rs)

U našem timu postoje profesionalni lektori srpskog jezika, koji imaju dovoljno znanja i iskustva u svojoj profesiji. Lektori će učiniti da vaš tekst bude jasniji, dok će ukupna čitljivost biti evidentno poboljšana. Jasna čitljivost vašeg teksta ostaviće pozitivan utisak kod vaših klijenata, koji će jasno shvatiti vaše ideje i ciljeve. Ukoliko želite da iz vašeg teksta uklonite sve moguće slovne, znakovne ili interpunkcijske greške, potrebno je sprovesti postupak korekture teksta.

Korektura je postupak ispravljanja površinskih grešaka u pisanju, kao što su slovne, interpunkcijske, znakovne i druge jezičke greške. Korektor obraća pažnju da li su pravilno upotrebljeni interpunkcijski znakovi, kao što su: tačka, zarez, navodnici, crta, crtica i drugo. Reči koje se isto pišu, a imaju različito značenje, neće dobro zvučati ako se upotrebe jedna pored druge. Korektor će primetiti da je takvo pisanje neadekvatno i proceniće koji izraz bi trebalo upotrebiti umesto postojećeg.

Možda ćete pomisliti da uklanjanje grešaka i nedoslednosti u dokumentu nije naročito zahtevan posao i da ga može uraditi vaš prijatelj ili član porodice. Međutim, profesionalni korektor poseduje više znanja koje je neophodno za pravilnu korekturu teksta.

Profesionalni korektor razume konvencije srpskog jezika i nijanse u značenju. Obučava se da bude metodičan, a iskustvo mu omogućava da identifikuje i eliminiše uobičajene greške koje se često zanemaruju. Osim što lako uočava greške, korektor može da identifikuje i nedoslednu terminologiju i pravopis.

Lektura i korektura su podjednako važni postupci za vaš tekst jer je svako pisanje namenjeno objavljivanju. Dok lektura pruža mogućnost poboljšanja stila teksta u skladu sa normom srpskog jezika, korektura je konačna provera teksta kako bi ste izbegli moguće jezičke greške. Da bi vaš tekst učinili savršeno jasnim, neophodno je izbeći sve stilske, pravopisne, gramatičke, interpunkcijske ili slovne greške koje bi mogle ugroziti verodostojnost teksta. Lektura teksta je jedan od važnih elemenata izrade optimizovanih landing stranica.

Vaš dokument će profesionalno lektorisati i korektovati stručnjaci za srpski jezik. Naš tim poseduje znanje iz različitih profesionalnih, akademskih oblasti i kvalifikovani smo da stručno usavršavamo vaša dokumenta.

Možete nas kontaktirati na i-mejl: kontakt@spektrum.rs ili na broj 062/234-251 kako bismo poboljšali stil, jasnost, strukturu i koherentnost rečenica i osigurali da vaš rad bude bez grešaka.

Ostavite komentar

Vaša i-mejl adresa neće biti objavljena. Polja koja je potrebno popuniti su u nastavku.

*