SEO optimizacija

seo optimizacija

SEO optimizacija (Search Engine Optimization – Optimizacija sajta za internet pretraživač) je postupak koji za cilj ima poboljšanje položaja vašeg sajta u rezultatima korisničkih pretraga na internet pretraživačima kao što je Gugl. Na ovaj način povećava se kvalitet i količina korisničkih poseta na vašem sajtu. Što je vaš sajt bolje rangiran na pretraživaču, beležiće veći saobraćaj koji dolazi sa pretraživača. Ukoliko se pojavljujete na prvoj stranici Gugla ili kao prvi na Guglu, maksimalizovane su šanse da upravo vaš sajt, a ne sajt konkurencije, zabeleži posetu internet korisnika, s ciljem da dođe do krajnje konverzije iz posete u prodatu uslugu ili robu.

Postupkom SEO optimizacije sajta najpre se tehnički unapređuje vaš sajt, kako bi zadovoljio brojne i raznovrsne kriterijume kvalitetne SEO optimizacije. Paralelno sa tim, unapređuje se kvalitet sadržaja na vašem sajtu, kako bi on bio što relevantniji za određenu temu koja je predmet korisničke pretrage, i kako bi bio što atraktivnije prikazan s ciljem da se korisnik na njemu što duže zadrži – što takođe utiče na njegovo ukupno bolje pozicioniranje.

SEO optimizacija kao postupak kombinuje programerske i marketinške veštine, analizu podataka i kreativno pisanje i proizvodnju sadržaja. Kroz SEO optimizaciju vašeg sajta dobijate tehnički usavršen sajt, jer je to preduslov njegove dobre optimizacije i boljeg rangiranja u pretraživaču. Samim tim, SEO optimizacija je postupak koji je uglavnom isplativa investicija jer se njom cilja povećanje profita koji ostvaruje vaš sajt prodajom usluga, robe ili privlačenjem novih poslovnih partnera i klijenata.

Portal Prvi na Guglu – portal o SEO optimizaciji nastao je pod uticajem eksperimenta koje su u aprilu 2019. godine sproveli portal Preporučujemo i programerska firma i SEO agencija Spektrum kooperativa pod imenom: Koliko vremena je potrebno da biste bili prvi na Guglu. U roku od mesec dana stranica sajta Spektrum kooperative pozicionirala se kao prva na Guglu za pretragu ”prvi na guglu”, čime je eksperiment uspešno okončan.

kako biti prvi na guglu
U roku od mesec dana stranica sajta Spektrum kooperative pozicionirala se kao prva na Guglu za pretragu ”prvi na guglu”, čime je eksperiment uspešno okončan.

Za usluge SEO optimizacije vašeg sajta, kontaktirajte Spektrum kooperativu na i-mejl: kontakt@spektrum.rs ili na Telefon/WhatsApp/Viber: 062/234-251 (+38162234251).

Za saradnju sa portalom Prvi na Guglu kontaktirajte nas na telefon: 063/83-83-882 ili na i-mejl: kontakt@prvinaguglu.rs.